Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Promocje
Kultura starterowa PG (parmezan)
Kultura starterowa PG (parmezan)
21,59 zł 17,53 zł
szt.
Kultura starterowa LF (świeży ser, pół-twardy ser)
Kultura starterowa LF (świeży ser, pół-twardy ser)
25,69 zł 20,91 zł
szt.
Słód Karmelowy 200 Soufflet 2,5kg
Słód Karmelowy 200 Soufflet 2,5kg
10,99 zł 8,25 zł
szt.
Szczotka do grilla
Szczotka do grilla
13,79 zł 11,21 zł
szt.
Zaprawka COGNAC EXLUSIVE 25ml
Zaprawka COGNAC EXLUSIVE 25ml
10,39 zł 8,46 zł
szt.
Metalowa obrączka na butelkę od wina
Metalowa obrączka na butelkę od wina
1,29 zł 0,99 zł
szt.
Butelka MARASCA 0,75L w oplocie z zakrętką
Butelka MARASCA 0,75L w oplocie z zakrętką
6,69 zł 5,69 zł
szt.
Naklejki miód pitny (arkusz 24szt)
Naklejki miód pitny (arkusz 24szt)
4,79 zł 3,87 zł
szt.
Butelka z korkiem 250ml
Butelka z korkiem 250ml
3,49 zł 2,83 zł
szt.
Alkoholomierz Spiritferm 20-60% 16-18 cm
Alkoholomierz Spiritferm 20-60% 16-18 cm
31,59 zł 26,89 zł
szt.
Chmiel Kazbek 2017 (CZ) 100 g.
Chmiel Kazbek 2017 (CZ) 100 g.
9,49 zł 9,43 zł
szt.
Gąbka do nanoszenia powłoki serowarskiej
Gąbka do nanoszenia powłoki serowarskiej
34,29 zł 19,99 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Drożdże do restartu COOBRA

Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Cena: 7,39 zł 7.39
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Zatrzymanie fermentacji może mieć różne przyczyny, ale jeśli przyczyniły się do tego słabe drożdże to COOBRA RESTART będzie doskonałą deską ratunku dla Twojego nastawu.

Dlaczego warto używać drożdży COOBRA do restartu?
są drożdżami wysokoalkoholizującymi, dzięki czemu pomogą wznowić fermentację wina i innych trunków
są łatwe w użyciu - wymagają jedynie uwodnienia na pół godziny przed zadaniem

Jak używać drożdży COOBRA do restartu?

1.Zawartość opakowania rozpuść w 200 ml wody o temperaturze 22-25°C. Po 30 minutach drożdże powinny zacząć pracę, co rozpoznasz po spienieniu zaczynu. Dodaj całość do nastawu i dokładnie wymieszaj.

2.W przypadku zatrzymania fermentacji po kilku dniach, drożdże muszą być przygotowane na zawartość alkoholu w nastawie. Najpierw rozpuść je w 100 ml wody o temperaturze 25°C i odstaw na 20 minut. Po tym czasie dodawaj po 1 łyżce nastawu w odstępach co 15 minut przez 2 godziny. Zahartowane drożdże są gotowe do wykonania restartu.

Sposób na uwodnienie drożdży z hartowaniem:


Hartowanie jest istotne w przypadku, gdy drożdże zatrzymały się po paru dniach fermentacji.

1. Drożdże wsyp do około 100ml wody o temperaturze około 25C, dokładnie mieszaj i zostaw na 20 minut
2. Po 20 minutach do uwodnionych drożdży dodaj po łyżce zatrzymanego nastawu co 15min. przez około 2 godziny.

Parametry produktu:

Opakowanie 21g
Rodzaj wina do restartu wina
Na ile litrów 25l trunku

Podobne produkty

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium