Osłonka poliamidowa 80/50, bezbarwna, 500mb
Opis
Osłonka poliamidowa 80/50, bezbarwna, 500mb
Osłonka poliamidowa pozwala zachować smak i aromat domowych wyrobów.
Osłonki poliamidowe przeznaczone są do surowych lub parzonych wyrobów, takich jak: salceson, pasztet, mielonka, szynkowa parzona, a także metka cebulowa. Osłonka poliamidowa kurczy się podczas parzenia, dzięki czemu kiełbasy są gładkie, nie marszczą się oraz zachowują dobry wygląd, a także wydłużają termin przydatności do spożycia do kilku godzin.
Do czego używać osłonek poliamidowych?
do wyrobu niewędzonych kiełbas
do gotowanych szynek
do wyrobów z drobiu
Jakie są właściwości osłonki poliamidowej?
nie przepuszcza wody ani tłuszczy,
nie powoduje ubytków w obróbce termicznej,
przedłużają trwałość wyrobu,
chroni wyroby przez utratą aromatu, wagi oraz koloru,
jest odporna na pleśń i wysoką temperaturę.
Do czego używać osłonki poliamidowej?
Osłonka idealna do wyrobów niewędzonych takich jak:
szynki parzone i gotowane,
mielonki,
salceson,
pasztetowa,
kaszanka.
Jak używać osłonki poliamidowej?
Przed użyciem namocz przez około 15min w zimnej wodzie. Osłonka poliamidowa musi być mocno nabita. Osłonki barierowe można stosować w zakresie temperatur od -18°C do +121°C.
Szczegóły produktu:
Sprawdź również | TERMOKURCZLIWA 80/50 1mb, 5225; TERMOKURCZLIWA 80/50 500MB, 4279; POLIAMIDOWA 80/50 1MB, 3344; POLIAMIDOWA 80/50 1000MB, 779 |
Opakowanie | 500mb (krążek) |
Kaliber / średnica po napełnieniu | 50mm |
szerokość rękawa na płasko | 80mm |