Osłonka poliamidowa 115/73, bezbarwna, 1mb
Opis
Osłonka poliamidowa 115/73, bezbarwna, 1mb
Osłonka poliamidowa pozwala zachować smak i aromat domowych wyrobów.
Osłonki poliamidowe przeznaczone są do surowych lub parzonych wyrobów, takich jak: salceson, pasztet, mielonka, szynkowa parzona, a także metka cebulowa. Osłonka poliamidowa kurczy się podczas parzenia, dzięki czemu kiełbasy są gładkie, nie marszczą się oraz zachowują dobry wygląd, a także wydłużają termin przydatności do spożycia do kilku godzin.
Do czego używać osłonek poliamidowych?
do wyrobu niewędzonych kiełbas
do gotowanych szynek
do wyrobów z drobiu
Jakie są właściwości osłonki poliamidowej?
nie przepuszcza wody ani tłuszczy,
nie powoduje ubytków w obróbce termicznej,
przedłużają trwałość wyrobu,
chroni wyroby przez utratą aromatu, wagi oraz koloru,
jest odporna na pleśń i wysoką temperaturę.
Do czego używać osłonki poliamidowej?
Osłonka idealna do wyrobów niewędzonych takich jak:
szynki parzone i gotowane,
mielonki,
salceson,
pasztetowa,
kaszanka.
Jak używać osłonki poliamidowej?
Przed użyciem namocz przez około 15min w zimnej wodzie. Osłonka poliamidowa musi być mocno nabita. Osłonki barierowe można stosować w zakresie temperatur od -18°C do +121°C.
Szczegóły produktu:
Sprawdź również | TERMOKURCZLIWA 115/73 1MB, 5220; TERMOKURCZLIWA 1MB Z NADRUKIEM, 5190; TERMOKURCZLIWA 1MB Z NADRUKIEM, 5191; TERMOKURCZLIWA 115/73 500MB, 5204; POLIAMIDOWA 500MB, 4405 |
Opakowanie | 1mb (kupując wielokrotność otrzymasz w 1 odcinku) |
Kaliber / średnica po napełnieniu | 73mm |
szerokość rękawa na płasko | 115 |
Zużycie | około 0,3 mb / kg farszu |