Drożdże do wina STRONGFERM WINE YEAST RED (wina czerwone)
Opis
Drożdże do wina STRONGFERM WINE YEAST RED (wina czerwone)
Drożdże do wina STRONGFERM WINE YEAST RED (wina czerwone) to drożdże do białych czerwonych, które obniżają ich kwasowość. Fermentacja przy użyciu tych drożdży jest stabilna i dokładna.
Drożdże idealne do win czerwonych takich jak:
Malaga
Burgund
Sherry
Cabernet Sauvingnon
Cabernet Franc
Cabernet Gernischt
Cardignan
Pinot Noir itp.
Dlaczego warto używać drożdży STRONGFERM WINE YEAST RED?
doskonale ługują barwniki i pigmenty
produkują więcej amylozy, dzięki czemu wino nabiera dobrej struktury, która wpływa na smak i aromat efektu końcowego.
powodują zmniejszenie kwasowości wina
po fermentacji wino dobrze się klaruje i szybko stabilizuje
są niskoalkoholujące
Jak używać drożdży Strongferm Wine Yeast Red ?
Odpowiednią dawkę drożdży uwodnij w wodzie o temperaturze 35ºC w stosunku 1/10 części wody. Pozostaw tylko na 20 minut. Delikatnie zamieszaj i dodaj do nastawu. Po zaaplikowaniu drożdży, moszcz dokładnie wymiesza i napowietrz.
Jak dawkować drożdże Strongferm Wine Yeast Red ?
2g drożdży na 5 litrów wina. Zawartość torebki wystarcza na 25 litrów wina. Dawka zależy od sposobu użycia i osądu winiarza.
Szczegóły produktu:
Alkohol | do 13% |
Temperatura fermentacji | 10-35°C |
Opakowanie | 5g |
Rodzaj wina | wino czerwone |
Na ile litrów | 25l wina |